Granfondoteam WCB

onze missie
Met ons granfondo team willen we gelijkgestemde renners bij elkaar brengen en gezamenlijk mooie avonturen op de fiets beleven. Daarnaast willen we dat ieder lid toegang heeft tot de best mogelijk begeleiding. Als specialisten van Wielercentrum Brabant zorgen we ervoor dat iedereen met de juiste conditie, zonder blessures aan de start staat en zo maximaal kan presteren. 

Onze granfondo-beleving
Naast de sportieve prestatie, staat de algehele beleving van een granfondo centraal binnen het granfondo team Wielercentrum Brabant. Samen met elkaar toeleven naar het doel, elkaar als team optimaal ondersteunen tijdens de prestatie, om na afloop alle sterke verhalen met elkaar te delen. Dat gezamenlijke avontuur verstaan we onder de ultieme granfondo beleving…..

onze leden
Het gaat binnen ons granfondo team niet zo zeer over ieders sportieve capaciteiten, maar meer om respect en kameraadschap. Belangrijker dan het niveau van de individuele capaciteiten, is de manier waarop een ieder zich binnen het team gedraagt. Belangrijk daarbij zijn: positiviteit, respect, veiligheid, gezondheid en fairplay.  Ons team kan dus prima bestaan uit renners met ambities voor een podiumplaats, als ook renners voor wie het simpelweg uitrijden van de granfondo al een een geweldige prestatie is

granfondoteam-wielercentrum-brabant

ONZE SPECIALISTEN

Je kunt pas het maximale uit je prestaties halen, als aan alle randvoorwaarden is voldaan. In de professionele wielerwereld wordt dit streven naar voortdurende verbetering ook wel ‘marginal gains’ genoemd. Binnen ons granfondo team maken we deze begeleiding bereikbaar voor de amateurrenner. De ‘road to success’ begint bij het optimaal prepareren van je materiaal  en jezelf. Als je fiets middels een bikefitting optimaal is afgesteld, kun je langer in het zadel zitten, zit je meer aero, kun je je kracht beter kwijt en voorkom je blessures. Door het gebruik van specifieke sportzolen voorkom je gevoelloze, tintelende, pijnlijke voeten en kun je dan ook langer en meer kracht leveren op de pedalen. Naast je materiaal, moet je natuurlijk zelf ook helemaal in orde zijn. Dat begint al bij weten wat je kan, door het uitvoeren van een (sub)maximale inspanningstest. Op basis daarvan kun je in je eigen specifieke zones trainen en wordt trainen geen toeval, maar doelgericht toewerken naar je specifieke doel. Trainen kun je natuurlijk zelf,  maar desgewenst train je deels in ons trainingscentrum en/of krijg je specifieke schema’s mee voor buiten. We proberen op deze manier blessures te voorkomen, maar als er onverhoopt toch een blessure ontstaat kunnen we deze snel en adequaat behandelen, zo nodig schakelen we de sportarts in. Voor, tijdens en na de training of granfondo moet de voedingstoestand optimaal zijn. Wielercentrum Brabant werkt samen met NutrID, het merk voor gepersonaliseerde sportvoeding en 4Gold, het merk voor sportvoeding en supplementen waarmee ook Mathieu van der Poel tot zijn uitzonderlijke prestaties komt.

Bikefitting
Trainingsbegeleiding

logo-PF-SP-op-diap

Sportzolen

logo-vbf-diap

Traning
Inspanningstest

wattcycling_diap

Blessurebehandeling

GRANFONDO KALENDER

30 januari 2022 Training ronde OesterdamNederland
27 februari 2022 Training ronde ZeelandbrugNederland
27 maart 2022 Training LimburgNederland
6 april 2022 3 BallonsFrankrijkLees meer >
23 april 2022 Mallorca 312SpanjeLees meer >
24 april 2022 Training ArdennenNederland
15 mei 2022 GF Vosges - UCI QualifierFrankrijkLees meer >
21 mei 2022 Espace Cycle BelgiëLees meer >
21 mei 2022 2 GF Schleck - UCI Qualifier LuxembourgLees meer >
26 juni 2022 DreiländergiroOostenrijkLees meer >
3 juli 2022 Maratona dles DolomitesItaliëLees meer >
3 juli 2022 MarmotteFrankrijkLees meer >
23 juli 2022 2 Rad am Ring JedermannrennenDuitslandLees meer >
6 augustus 2022 Tour des stationsZwitserlandLees meer >
20 augustus 2022 Eifel 205DuitslandLees meer >
27 augustus 2022 Velomediane CriquielionBelgiëLees meer >
4 september 2022 UCI World ChampionshipsItaliëLees meer >
11 september 2022 Ventoux sudFrankrijkLees meer >

Lidmaatschap Granfondoteam WCB

Granfondoteam WCB heeft leden uit de hele regio Brabant. Onze leden zijn gedreven fietsers, die houden van 1 of meerdere fietsuitdagingen per jaar. Ze verkiezen granfondowedstrijden. In Nederland zijn helaas geen gran fondo’s, vandaar dat we die opzoeken in het buitenland.

De meeste van onze leden zijn ook lokaal actief op fietsvlak. Ze zijn al dan niet aangesloten bij een lokale wielerclub of plaatselijke trainingsgroep. Maar nemen wel deel aan de gezamenlijk granfondotrainingen en de granfondo’s.

De verwachting ten aanzien van onze leden: We laten iedereen zo vrij mogelijk. Iedereen traint op zijn of haar manier en op het eigen niveau. We stimuleren natuurlijk om zo vaak mogelijk deel te nemen aan onze activiteiten zoals bv. de klimtrainingen of enkele toertochten. Maar ook daar overheersen de regels niet. Wel vragen we om onze teamkleding aan te schaffen, die te dragen tijdens de gezamenlijke trainingen/gran fondo’s en vragen we een lidmaatschapsbijdrage. 

Voordelen lidmaatschap: leden genieten van voordelen zoals de aankoop van teamkledij, inschrijvingsrecht uitstappen, voordelen partners… 

Hoe lid te worden?: Vul het inschijfformulier in en wij sturen u meer info mbt het lidmaatschap. 

Inschrijfformulier

  Velden met een * zijn verplicht

  Onze partners

  logo-PF-SP-op-diap
  logo-vbf-diap
  wattcycling_diap
  bioracer_logo_black_on_white
  Logo-4gold-transparant
  Menu